Билкови продукти при
 
Най-продавани
Вилкакора 3000 / Vilcacora 3000 Вилкакора 3000 / Vilcacora 3000
54.00 лв. с ДДС 45.90 лв. с ДДС  
5 out of 5 Stars!
Сангре де драго /Драконова Кръв/ Сангре де драго /Драконова Кръв/
48.00 лв. с ДДС  
5 out of 5 Stars!
Корал Калций / Coral Calcium Корал Калций / Coral Calcium
22.00 лв. с ДДС 18.70 лв. с ДДС  
5 out of 5 Stars!
Липидон Минус / Lipidon Minus Липидон Минус / Lipidon Minus
21.00 лв. с ДДС 17.85 лв. с ДДС  
5 out of 5 Stars!
 
Количка
0 артикула
 
Професор доктор Йежи Лукашяк

Как Вилкакора пази организма и засилва имунитета

 
Книга за Вилкакора
 
Удостоверение
 

Професор доктор Йежи Лукашяк

ВИЛКАКОРА – ПОМОЩ ПРИ ТУМОРНИ

ПОРЪЧАЙ ТУК С 15% ОТСТЪПКА

Професор доктор Йежи Лукашяк
по материали на сп. „Zyj dlugo”, март 2018, Вит Романовски

„Господин Професор! Вие сте един от най-добрите познавачи на вилкакора в Полша. Но самият Вие приемал ли сте я като пациент?”

- Може би, не точно като пациент, а като разумен човек. Познавайки спецификата на това растение, исках да се възползвам от неговите полезни свойства. Зная, че вилкакора стимулира защитните сили на организма, така че я приемам в периодите на спад на имунитета - през есента и зимата, с добър резултат. Просто не настивам, а грипът ме подминава.

„На какво се основава спецификата на действие на вилкакора?”

- В своите изследвания върху вилкакора исках да установя откъде произлиза тази огромна способност на вилкакора да мобилизира имунната система. Стигнах до извода, че е следствие от нееднородното разпределение на електроните в пръстените на оксиндоловите алкалоиди, влизащи в състава на това растение. Такова разпределение на електроните поставя молекулите на алкалоидите  в състояние на леко трептене, предизвикано от електричното поле на протеините. Това от своя страна привлича макрофагите, важни за нашата имунна система, и ги принуждава  към по-висока активност. А от това следва, че организмът е по-добре пазен от тях....

Извадка от дисертация “Фитотерапията при напреднал рак”на д-р Фелипе Мирес, сега професор в Изследователския Институт по Андийска Фитотерапия, отразил в своя труд противотуморните свойства на оксоиндоловите алкалоиди

Сред пациентите на д-р Мирес, 1312 от болните са били с напреднал рак именно в четвърти стадий. Те били лекувани с вилкакора под формата на водна отвара, с прилагане на вегетарианска диета. Това са клиничните изследвания, представени от д-р Мирес на международния симпозиум, посветен на “Приложение на фитотерапията в медицината”, конференцията е проведена още през 1989 г в Лима.

- Сред 541 от случаите на рак на шийката на матката в ІV стадий на развитие на болестта, вилкакора е продължила живота с 2 години на 168 пациентки /32%/, а с 5 години – което в онкологията се смята за излекуване – 49 пациентки /9%/.

- Сред 249 пациента с рак на стомаха в ІV стадий на развитие на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 127 пациента /51%/, а петгодишна преживаемост е дала на 52 пациента /21%/.

- Сред 232 случая на рак на гърдата в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 107 пациента /46%/, а е излекувала 39 пациентки /17%/.

- Сред 138 случая на рак на белите дробове в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 32 пациента /23%/, а е излекувала 3 пациента /17%/.

- Сред 58 случая на рак на панкреаса в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 4 пациента /7%/, 5 години не е преживял нито един.

- Сред 21 случая на рак на яйчниците в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 10 пациентки /48%/, а е излекувала 5 пациентки /24%/.

- Сред 20 случая на рак на простатата в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 16 пациенти /80%/, а е излекувала 1 пациент.

- Сред 18 случая на лимфосарком в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 14 пациенти /78%/, а е излекувала 3 пациента /16%/.

- Сред 7 пациента с рабдомиосаркома в ІV стадий от разнитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 3 пациента /43%/, а е излекувала 3 пациента /43%/.

- Сред 7 случая на левкемия в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 4 пациента /57%/, а е излекувала 3 пациента /43%/.

Горните данни са публикувани в дисертация на д-р Фелипе Мирес “Фитотерапията при напреднал рак”. Д-р Мирес – днес професор в към Изследователския Институт по Андийска Фитотерапия – за първи път още тогава е отразил в своя труд противотуморните свойства на оксоиндоловите алкалоиди.
През 1994 г. котешкият нокът (вилкакора) е обявен от Световната Здравна Организация за лечебно растение, след което е допуснат до продажба в почти цял свят.
По материали на А. Радван

Универсалност
Европейската организация EFSA обяви въздействието на Uncaria tomentosa върху имунната система и ставите, благодарение на способността ѝ да спира синтеза на фактор TNF-alpha имащ отношение към възпалителните състояния на ставите,  но обсегът и резултатите от провежданите актуални изследвания, позволява да се предположи, че скоро този списък може бъде удължен.