Билкови продукти при
 
Най-продавани
Колон С / Colon C® Колон С / Colon C®
25.00 лв. с ДДС  
5 out of 5 Stars!
Чанка пиедра / Chanca Piedra Чанка пиедра / Chanca Piedra
29.00 лв. с ДДС  
Вилкакора 3000 / Vilcacora 3000 Вилкакора 3000 / Vilcacora 3000
54.00 лв. с ДДС  
5 out of 5 Stars!
Корал Калций / Coral Calcium Корал Калций / Coral Calcium
22.00 лв. с ДДС  
5 out of 5 Stars!
Гравиола / Graviola Гравиола / Graviola
39.00 лв. с ДДС  
5 out of 5 Stars!
 
Количка
0 артикула
 
Професор доктор Йежи Лукашяк

Как Вилкакора пази организма и засилва имунитета

 
Книга за Вилкакора
 
Удостоверение
 

Здравето на ставите

Артро Протект - здраве за ставния хрущял
Ставните хрущяли съдържат глюкозамин и ред други вещества. При движението на ставите градивните им съставки се разрушават и изискват постоянно подновяване. Когато глюкозаминът в организма не достига, особено след 40 годишна възраст, започват дегенеративни ставни процеси /артрози/.
Глюкозамин – строителният материал
 
Глюкозаминът е ставният строителен материал, необходим за синтеза на съединенията, които изграждат структурите на ставите. Той участва в строежа на ставните повърхности, хрущялите, костната тъкан, сухожилията, мускулите, кръвоносните съдове и др. Най-общо казано – глюкозаминът е необходим за образуване на хрущялите. Функцията му се състои в стимулация на производството на глюкозаминогликани, които са основния структурен компонент на хрущяла, нямат отношение към кръвната захар и не повишават нивото й. Глюкозаминът е предшественик на всички видове ставни захариди. Един от тях е хондроитин.
Хондроитин – ставният амортисьор
 
Хондроитин е вещество, което подпомага отлагането на калций в костите. Спира действието на вредните вещества, разрушаващи хрущялите. Намалява болката в ставите в покой и при движение. Хондроитинът подпомага активното възстановяване на хрущяла. Способността му да задържа вода в хрущяла във вид на микропространства, подобни на “възглавнички”, създава добра амортизация на ставата при активно движение.
 
Коленни и тазобедрени стави
Коленните и тазовите стави се оказват най-податливи на разрушаване. Появяват се болки, деформации и ограничение в движението. Глюкозаминът, приет под формата на хранителна добавка, попълва запаса на организма с необходимите съставки за възстановяване на хрущяла.
 
Ролята на учените
 
Преди ок. 40 години учените започват да прилагат натуралните средства глюкозамин и хондроитин. Тези вещества показали добри резултати при понижаване на болката, но и за възстановяване на хрущяла и ставната течност. Проведени са клинични опити, доказващи, че те са ефективни при артрози. Проведено изследване, с участието на 252 лекари и 1506 пациенти, показало следните резултати: 95% от пациентите получили значителни подобрения, благодарение на глюкозамина.